آشنایی با پنج زبان برنامه نویسی پرکاربرد
ایمان مدائنی

زبان برنامه نویسی هم دنیای جذابی دارد و هم باعث می‌شود که شما هیچوقت بیکار نباشید، اگر دنبال یادگیری زبان برنامه نویسی هستید باید در این زمینه پشتکار فراوانی داشته باشید، با توجه به علاقه و استفاده خود می‌توانید یک زبان برنامه نویسی یا انواع زبان برنامه نویسی را یاد بگیرد، این‌ها همه بستگی به این دارد که شما از یادگیری زبان برنامه نویسی چه هدفی را دنبال می‌کنید، هر یک از زبان‌های برنامه نویسی مزیت‌های خود را دارند ما در این نوشته به معرفی 5 زبان برنامه نویسی که کاربرد بیشتری دارند، خواهیم پرداخت البته به غیر از این پنج تا زبان‌های برنامه نویسی دیگری هم وجود دارند، بر اساس رنکینک سال 2017 زبان‌های برنامه نویسی، می‌توانیم محبوب‌ترین آن‌ها را به ترتیب اعلام کنیم: زبان برنامه نویسی Python، زبان برنامه نویسی c، زبان برنامه نویسی Java، زبان برنامه نویسی ++C و #C

 

زبان برنامه نویسی Python

زبان پایتون در دانشگاه‌های آمریکا یک زبان برنامه نویسی محبوب است، استفاده از پایتون کاربردهای مختلفی دارد توسعه دهندگان از این زبان معمولاً برای تولید اپلیکیشن های کامپیوتر و تلفن همراه استفاده می‌کنند، زبان پایتون یک گزینه مناسب در جهت آنالیز کردن داده‌ها، رابط کاربری، حل انواع مشکلات و کاربردهای آماری است. زبان پایتون آنچنان اهمیت یافته است که اخیرا از آن در علوم و صنایع مختلف برای تحلیل داده‌های بزرگ استفاده می‌کنند و محبوبیت بالایی در جوامع دانشگاهی به خود اختصاص داده است.

نکته جالب توجه در مورد زبان پایتون این است که موتور برنامه‌های گوگل نیز به این زبان نوشته شده است و در دراپ باکس، پین‌تر است، اینستاگرام و به طور کلی در ویندوز، مک و لینوکس هم از زبان پایتون استفاده فراوانی می‌شود.

 

 

زبان برنامه نویسی c

این زبان در سال 1972 به وسیله دنیس ریچی در آزمایشگاه ساخته شد زبان C در واقع از روی زبان‌های B و BCPL ساخته شده است ولی ویژگی‌های اضافی و جدیدی مثل نظارت بر نوع داده‌ها بر آن افزوده شده است، زبانی چند منظوره و روندگرا می باشد. ریچی در ابتدا از این زبان برای ساخت سیستم عامل یونیکس استفاده کرد ولی بعداً بسیاری از سیستم عامل‌های دیگر نیز از این زبان بهره بردند، گسترش زبان سی بسیار سریع بود.

زبان سی نسخه استاندارد دارد ولی بعد از این که زبان سی اختراع و تعریف شد، کمبودهای بسیاری از نظر رابط گرافیکی و کار با قطعات مختلف، موجود بود، به همین دلیل کسانی که بسته‌های نرم افزاری برنامه نوشتن با سی را ارائه می‌دادند همواره کلید واژه‌هایی را اضافه و یا کم می‌کردند و هنوز هم مشکل استاندارد بودن وجود دارد.

با این وجود، به جرات می‌توانیم بگوییم که زبان سی محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی است که اکثر زبان‌های برنامه نویسی موجود هم از این زبان برگرفته شده‌اند، ویژگی سی این است که بسیار سریع و قدرتمند می‌باشد، از زبان برنامه‌نویسی C برای ساخت برنامه‌های سیستمی بهره گرفته می‌شود و زبانی است که توانایی آمیخته شدن با سایر زبان‌های برنامه نویسی را نیز دارد.

 

 

زبان برنامه نویسی Java

از محبوب‌ترین و پرکاربردترین، زبان‌های برنامه نویسی می‌توانیم به زبان جاوا اشاره کنیم، این زبان بیشتر برای اپلیکیشن های تحت و ب و توسعه سمت سرور وب سایت‌های پویا است، طبق آمار بیش از نه میلیون نفر از این زبان برای نوشتن برنامه استفاده می‌کنند، این امر در واقع نشانگر فضای مناسب جاوا برای توسعه برنامه‌هاست.

سناریوهای متنوعی از طریق زبان جاوا برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های تحت وب وجود دارد که ناشی از توانایی زبان جاوا و فریم ورک های توسعه یافته برای این زبان است، امروزه سیستم عامل اندروید و نرم افزارهای آن بسیار گسترش یافته است و جالب توجه این است که زبان جاوا، زبان اصلی اندروید است که در حال حاضر از پر استفاده ترین پلتفرم‌ها برای موبایل به حساب می‌آید. جاوا یک زبان چند سکویی است که از سیستم عامل مستقل می‌باشد و با داشتن امنیت، قابل استفاده برای پلتفرم‌های مختلف است.

 

 

زبان برنامه نویسی ++C

++C در واقع یک زبان قدرتمند است که از C برگرفته شده است اگر شما زبان C را به خوبی درک کرده باشید در یادگیری زبان ++C هم مشکلی نخواهید داشت، اگر علاقه مند هستید که در لایه‌های بسیار پایین برنامه نویسی کنید از ++C استفاده کنید، این زبان سرعت و قدرتمندی بالایی را دارد به همین دلیل است که فیسبوک از آن برای پردازش‌های سنگین بهره می‌برد.

از ++C می‌توانید برای کاربردهای مختلفی استفاده کنید، برای ساختن اپلیکیشن های دسکتاپی، موبایلی، انواع بازی‌ها و همچنین نرم افزارهای تحت وب از آن استفاده کنید.

 

 

 

زبان برنامه نویسی #C

#C محصولی از شرکت مایکروسافت است که از دل NET مایکروسافت به وجود آمده است و به دلیل حمایت‌های این شرکت، رشد چشم گیری را داشته است، به مانند زبان جاوا زبان #C هم می‌تواند برای پروژه‌های اقتصادی و بزرگ باشد، #C از زبان‌های برنامه نویسی چند مدلی است که دستوری، تابعی، عمومی، شی گرا و جزگرا را شامل می‌شود.

این زبان نیز استفاده‌ها و کاربردهای مختلفی را دارد، برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپی، بازی‌های رایانه‌ای، و برنامه نویسی تحت وب (به‌وسیلهٔ ASP) مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین از #C برای برنامه نویسی اندروید و ios هم می‌توان استفاده کرد، موتور بازی‌های Unity با استفاده از این زبان توسعه داده شده است.

 

نظرات کاربران در رابطه با این دوره

جهت ثبت نظر باید در سایت عضو شوید و یا وارد سایت شده باشید .
logo-samandehi