وقتی شما در حال مطالعه این متن هستید در واقع نشان دهنده این است که علاقمند به زبان برنامه نویسی پایتون هستید. بنابراین سعی کردیم زبان برنامه نویسی پایتون را به درستی معرفی کنیم و از قدرت این زبان شیرین سخن بگوییم.
آغاز زبان برنامه نویسی پایتون
فردی به نام خودو در سن 35 سالگی زبان برنامه نویسی پایتون را طراحی کرد، امروزه این زبان از دسته برترین زبان های برنامه نویسی جهان شناخته می شود و محبوبیت زیادی دارد. یکی از دلایل بسیار مهم زبان پایتون سادگی آن است. در واقع این سادگی سبب شد تا این زبان هدیه ای گرانبها به شمار برود. زبان پایتون از دسته زبان های مخصوص کودکان است اما این سادگی هرگز باعث نشد تا چیزی از قدرت آن کم شود. زبان پایتون در طراحی اپلیکشین، برنامه نویسی تحت وب، بازی های مختلف، نرم افزار های مهندسی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
تا به اینجای کار تاکید کردیم که یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون بسیار آسان است، در واقع سادگی به این معنی است که شما با کمترین کدنویسی ممکن می توانید به سرعت به برنامه مورد نظرتون دسترسی داشته باشید. دستورات زبان پایتون به زبان انسان بسیار نزدیک است و این موضوع سبب می شود تا خوانایی برنامه بالا برود. یکی از ویژگی های بسیار خوب زبان پایتون این است که بر روی چند پلتفرم اجرا می شود یعنی شما می توانید بدون هیچ تغییر و یا با تغییرات جزئی برنامه را در سیستم عامل های مختلفی اجرا بگیرید. برنامه های نوشته شده بر روی سیستم عامل های یونیکس، ویندوز، لینوکس قابل اجرا هستند.
زبان پایتون از برنامه نویسی شی گرایی به خوبی پشتیبانی می کند، درون سازی کد در پایتون بسیار قوی است به این معنی که شما از کدهای جاوا و یا c++ می توانید درون زبان پایتون استفاده کنید. کتابخانه های زبان برنامه نویسی پایتون بسیار گسترده است و تقریبا می توان گفت که در هر موضوعی که بخواهید بنویسید کتابخانه پایتون در آن خصوص وجود دارد.
قدرت زبان برنامه نویسی پایتون
حال می خواهیم مثال هایی بزنیم تا با زبان برنامه نویسی پایتون به خوبی آشنا شوید، با بررسی چنین برنامه هایی متوجه می شوید که زبان پایتون بسیار قدرتمند است.
Sublime text یکی از ویرایشگرهای متنی چند پلتفرمی است که برای کدنویسی استفاده می شود و از دستورات زبان های برنامه نویسی مختلفی پشتیبانی می کند. این ویرایشگر در بین ویرایشگرهای موجود بسیار قدرتمند و مشهور است.
bitTorrent اصلی ترین و معروف ترین نرم افزار دانلود و اشتراک گذاری فایل در شبکه های نظیر به نظیر است که به زبان پایتون نوشته شده است و قدرت بالایی دارد.
blender یک نرم افزار آزاد و متن باز است که بسیار کم حجم و قدرتمند به شمار می آید و برای ساخت مدل ها و انیمیشن های سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد، در ساخت این نرم افزار از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده شده است. این نرم افزار از این زبان برای اسکریپ نویسی داخل خود نیز استفاده می کند.
Dropbox از معروف ترین و بهترین سرویس های میزبانی فایل در اینترنت است که با این زبان قدرتمند ساخته شده است.نرم افزارهای متن باز و ویرایشگر های فایل های ویدیویی برای سیستم عامل لینوکس با این زبان نوشته شده است. پاندا سه بعدی یک موتور بازی بسیار قدرتمند است که زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است.
قطعا نرم افزارهای معروف پیام رسان را می شناسید این نرم افزار ها از زبان برنامه نویسی پایتون به همراه زبان های دیگر نوشته شده اند.
تمامی مواردی که گفته شد تنها نمونه هایی از برنامه هایی هستند که به زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده اند. تا به اینجای کار متوجه شدیم که زبان برنامه نویسی پایتون یکی از قدرتمند ترین زبان هایی است که می تواند در کمترین زمان ممکن شمار را به یک برنامه نویس قوی تبدیل کند.
سادگی و سهولت این زبان برنامه نویسی به شما کمک می کند بهترین باشید.
مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با زبان جاوا
زبان برنامه نویسی پایتون در مقایسه با زبان جاوا عموما کندتر عمل می کند، اما زمان نوشتاری کمتری دارد، در واقع برنامه نوشته شده 3 تا 5 برابر کوتاه تر از برنامه هایی است که با زبان جاوا نوشته شده است. این تفاوت به دلیل انواع داده ای سطح بالا در زبان پایتون است. در برنامه نویسی با پایتون برای اعلان انواع آرگومان ها و متغیرها نیاز به وقت تلف کردن نیست و پشتیبانی دستوری قدرتمند در این زبان دیده می شود. زمان tun time در زبان برنامه نویسی پایتون به نسبت جاوا سخت تر است. البته چنین وضعیتی در تولید برنامه های بزرگ عموما مشکل ساز است و برای برنامه های کوتاه نمی توان گفت که زبان پایتون کند است.
جمع بندی در خصوص کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون
دقت کنید که زبان برنامه نویسی پایتون برای دو دسته از افراد بسیار عالی است. دسته اول مربوط به فردی است که هیچ دانشی در برنامه نویسی ندارد و دسته دوم مربوط به گروهی است که بارها وارد زبان های مختلف شده اند اما به دلیل دشواری کناره گیری کرده اند. زبان پایتون آسان و قدرتمند است.
نظرات کاربران در رابطه با این دوره