باسلام خدمت تاپ لرنی های عزیز:
همونطور که میدونید، همه ما بخشی از زمان خود را در طول روز به گشت زنی در شبکه های اجتماعی میپردازیم.
حالا این گشت و گذار میتونه برای کار باشه یا جنبه سرگرمی ویا وقتی برای استراحت ،این که دلیلش چی هست خیلی بااون کار نداریم، نقطه مشترک همه ما اینه که در معرض حمله هستیم.
(بله درست خوندید حمله از طریق شبکه)
1-فایل های مشکوک وبدون مجوز را دانلود نکنید.
در تلگرام و اینستاگرام فایل هایی قرار داده میشه که دانلودشون پیشنهاد نمیشه.فرض کنید یک هکر بیاد و با ساخت اپلیکیشن اندروید که حاوی یک بدافزار هست رو در یک کانال قرار بده.
به عنوان مثال برنامه فالوربگیر رایگان که طی بررسی های انجام شده کارشناسان امنیتی دراصل یک بدافزار از جنس باج افزارها بوده واطلاعات تارگت را شنود ورمز نگاری میکرده است.
نکته مهم : برای دانلود برنامه ها ونرم افزار ها فقط از منابع معتبر خود گوشی مثل پلی استور و... استفاده کنید.
2-روی لینک های مشکوک کلیک نکنید.
یکی از راه های آلوده شدن به بد افزار از طریق لینک های آلوده است.فرض کنید وارد سایتی شدید که یک هکر پشت اون نشسته به راحتی میتونه یک فایل روی سیستم شما دانلود بشه یا اون سایت بتونه به اطلاعاتی که از دستگاه شما به دست میاره از طریق متاسپلویت اقدام به نفوذ کنه.
3-از حساب کاربری خود محافظت کنید:
شما نباید رمزعبور حساب کاربری خود در شبکه های اجتماعی را به کسی بدهید و نباید به دیگران این امکان را بدهید تا آن را از شما سرقت کنند. از یک رمز عبور طولانی و پیچیده استفاده کنید و برای هرسایت یک رمزعبور جداگانه و منحصربفرد در نظر بگیرید.
اگر فکر می کنید برای به یاد آوردن چندین رمز عبور طولانی و پیچیده با مشکل مواجه می شوید ، از یک برنامه Password Manager در کامپیوتر ، تلفن همراه یا تبلت خود استفاده کنید. خیلی از این برنامه ها در چند پلتفرم نوشته شده اند و شما می توانید آن ها را بر روی بیشتر وسایل الکترونیکی خود نصب نموده و آن ها را با هم همگام (Sync) کنید.
4-نکتههای امنیتی ساخت و حفاظت از رمزعبور:
- آن را با کسی به اشتراک نگذارید.
- از یک رمز عبور فقط و فقط برای یک حساب کاربری استفاده کنید.
- رمزعبورتان را هر از چندگاهی تغییر دهید.
- تائید هویت دو مرحلهای را فعال کنید.
- رمزعبورهای طولانی، تصادفی و پیچیده شامل حروف بزرگ، کوچک، اعداد و توابع استفاده کنید.
5-استفاده از حساب مهمان در سیستم عامل:
در سیستم عامل ویندوز شما میتوانید نقشهای کاربری با دسترسیهای متفاوتی ایجاد کنید. توصیه میکنیم که برای کارهای عادی حتما با حساب guest یا مهمان، و نه با حساب administrator، وارد سیستم شوید.
هنگامی که با حساب مهمان وارد سیستم عامل شوید، میتوانید مطمئن شوید که حتی اگر دستگاهتان آلوده به بدافزار شد، خسارات آن محدود خواهد بود. در نظر داشته باشید که فقط حساب کاربری root یا administrator میتواند تغییرات مهم را در سیستم عامل انجام دهد.
6-درباره ی مطالب ارسالی خود محتاط عمل کنید.
به اشتراک گذاری مطالب بسیار شخصی ممکن است سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای شما بشود. زمانی که شما به مخاطبین خود اعلام می کنید که درحال رفتن به یک مسافرت طولانی مدت هستید، ممکن است فردی آن را به عنوان یک دعوتنامه برای سرقت منزل شما به حساب بیاورد! آدرس و تلفن منزل شما،تلفن همراه شما و حتی تاریخ تولد شما ممکن است مورد سوء استفاده توسط دزدان اینترنتی قرار بگیرد ، پس سطح امنیتی اطلاعات خود را کنترل کنید و در دسترس همگان قرار ندهید.
امروزه از شبکههای اجتماعی تلفن همراه برای مصارف مختلف از جمله کارهای تجاری استفاده میشود در حالی که بسیاری از کاربران به هیچ وجه دقت نمیکنند که چه نوع اطلاعاتی را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند.
تنظیمات امنیتی شبکه اجتماعی:
از تنظیمات امنیتی سایتهای شبکه اجتماعی آگاه باشید. امنترین تنظیمات را اعمال کنید، و به صورت منظم تنظیمات امنیتی و حریم شخصی را بررسی کنید تا در صورت به روز رسانی، از امکانات جدید آن مطلع شوید و تنظیمات خود را به روز کنید.
توافق نامه ی محرمانگی اطلاعات را مطالعه کنید:
با مطالعه توافق نامه ی سیاست های محرمانگی متوجه خواهید شد که کدام دسته از اطلاعات که شما در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید ممکن است در معرض خطر قرار گیرد. جهت حفظ امنیت در شبکه های اجتماعی مراقب پیغامهایی که از شما میخواهد دوباره وارد حساب کاربریتان شوید باشید.
برای مثال در فیسبوک وارد شده اید و پیغامی از شما میخواهید اطلاعات ورودتان را در پنجرهای که باز شده وارد کنید تا بتوانید وارد سایت شوید. این پیغامها را ندید بگیرید و اگر خواستید دوباره وارد سایت شوید ابتدا از سایت خارج شوید -دکمه log out را بزنید- و دوباره وارد سایت شوید.
7-نرمافزارها و سیستم عامل را به روز نگاه دارید:
به روز رسانی نرمافزار و سیستم عامل زمان بر نیست، اما کوتاهی برخی کاربران در به روز رسانی نرمافزارهایشان، خسارات شدیدی به همراه داشته است. کاربرانی هستند که این موضوع را جدی نمیگیرند و قربانی حملاتی مانند باجافزارها میشوند، سپس دنبال راه حل برای کم کردن خسارت میگردند. فراموش نکنیم که پیشگیری بهتر از درمان است.
مطمئن شوید که گزینه خودکار نرمافزارهایتان را فعال کردهاید، اگر همچین گزینهای موجود نیست خودتان از به روز بودن آنها مطمئن شوید.
8-با مرورگر امن آنلاین شوید:
ابزار مهم و اساسی برای دسترسی به اینترنت، مرورگرها هستند. مطمئن شوید که از مرورگر امن استفاده میکنید. فقط بدانید که استفاده از مرورگر آسیبپذیر همانند ارسال دعوتنامه به مجرمان اینترنتی است.
9-به شبکههای WiFi باز و عمومی اعتماد نکنید:
هکرهای مخرب از شبکههای WiFi باز برای رسیدن به اطلاعات سایرین استفاده میکنند. بنابراین به راحتی وارد این شبکهها نشوید و حسابهای آنلاینتان را در این شبکهها چک نکنید. در صورت ضرورت مطمئن شوید که حتما به یک VPN مطمئن متصل شده باشید و همچنین آنتی ویروس مطمئنی روی دستگاهتان فعال باشد.
امیدوارم از این نوشته استفاده کافی رو ببرید.
موفق باشید.
نظرات کاربران در رابطه با این دوره